Maandelijks archief: mei 2018

01-06-2018 Spaans concert Mónica Coronado

Op vrijdag 1 juni heeft de Spaanse vereniging Circulo el Puente, een concert van de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado en gipsyflamenco gitarist Manito georganiseerd. Dit vindt plaats in de zaal 3.16 van de Rozet, kortestraat 16 te Arnhem.

Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón nemen Monica en Manito de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht.

Bij de concerten krijgt Monica met haar temperament het publiek snel op het puntje van de stoel.  Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Dit optreden belooft een en al vuur!

Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar.  Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon.

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Het vurige spel van hem is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Het concert is helemaal akoestisch. De aanvang is 20.00, de entree is €12.